Hıdırellez

Hıdırellez

768 768 As Mimarlık

Hızır ile İlyas’ın buluştuğuna inandığımız; hatta mucizesi olarak her insanı da yılda bir gün ziyaret edecekler ve dileklerini gerçekleştirecekleri gün 6 mayıs Hıdırellez günü; eşimin ve benim doğum günü. Ayrıca kendime en mutlu hediyem As Mimarlığın’da kuruluş (açılış) günüdür. 2017 senesinde başladığım bu yolculukta 3 yılımı doldurmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Her ne kadar farklı günler geçirmiş olsak da kendi sektörümüz adına sanat ile yapılan meslek asla zorlanmıyor. Hatta bu dönemler de kendine çıkan fırsatları insana kavuşturuyor.

Bugün sizler ile bir mezuniyet anımı paylaşmak istiyorum. Mezuniyet dönemimde her öğrenci gibi ne projesi ile karşılaşacağımı merak ediyordum ve tahminimi nasıl bir içtenlik ise 2’ye indirip lokallemiştim. Birisi baba yadigarı zeytinyağı fabrikası projesiydi; diğeri ise en sevdiğim film ve gelecek projem olan Benjamin Botton konusu esinlenmem olan Huzur Evi projesiydi. Mezuniyet projem ikincisi Huzur Evi Projesi geldi. Harika deneyimler kazandım. Darüşşafaka gibi harika bir bağış kurumu olan mekanı ziyaret etme fırsatım oldu. Projeden ise başarı ile mezun oldum. Mezun olduğum da ise üniversite hayatım boyunca asla yapmayacağım dediğim ve her projemde çelik konstrüksiyon çalıştığım gibi ilk olarak ofisimi 22.5 m2 mekanımı çelik konstrüksiyon çözümüm ile başlatmış oldum ve devam ettim. Daha sonra en çok istediğim diğer Zeyintağı Fabrikası Projesi ilk işimi alarak As Mimarlığı aktif olarak hayata geçirmiş oldum. Şu gün Mavras Zeytinyağı Fabrikası ilk eserim olarak daha mezuniyet dilek tahminlerimden biri olarak memleketim Küçükkuyu’da yer almaktadır.
Hıdırellez de doğmanın da güzelliği budur. Hayatınız bolluk bereket içinde geçer her zaman. Tabi sizinde görmeyi bilenlerden olmanız gerekiyor. Çocukken inandığımız gibi ‘’uslu bir çocuk olursak şirinleri görebiliriz’’ (hızır-ilyas) mucizesi ile karşılaşabiliriz. İyi ki doğanlar klübünü sevgi ve saygı ile burada anmaktan mutluluk duyarım.
Eşim;
As Mimarlık;
Ve naçizhane ben;
Mimar Nur AS ÖZKAZANÇ

Sevgilerimle ve Saygılarımla.